Uudelepp: ERRi nõukogu esimehe roll on üle müstifitseeritud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agu Uudelepp
Agu Uudelepp Foto: Väino Silm / erakogu

Rahvusringhäälingu (ERR) nõukogu uue esimehe Agu Uudelepa sõnul on ERRi nõukogu juhi koht üle müstifitseeritud ja temal ei ole kindlasti pädevust rahvusringhäälingus põhimõttelisi muudatusi teha.

«Rahvusringhäälingu roll ühiskonnas on määratud seaduse tasemel ning tema missioon ja eesmärgid on paika pandud arengukavas. ERRi nõukogu on suunav, nõuandev ja abistav strateegilise juhtimise organ. Nõukogu esimehel ei ole kindlasti pädevust öelda, et ERRis tuleks mingeid põhimõttelisi asju muuta. See on siiski juhatuse ülesanne ning rahvusringhäälingu fenomen püsib sellel, et ta on oma sisult ja arengult sõltumatu,» ütles Uudelepp BNSile.

Eratelekanalid on korduvalt kritiseerinud rahvusringhäälingut selle eest, et kuigi ETV ja Eesti Raadio reklaami ei edasta, on ERRi nõukogu seni igal aastal lubanud spordi- ja kultuuriürituste juures edastada ka reklaami ja sponsorteavet.

Uudelepa sõnul on praegu näha selget trendi ja ERRi juhatuse eesmärki, et vähendada sponsorreklaami osatähtsust ERRi eelarves. «Paistab valitsevat selline meelsus, et probleem tuleks lahendada ja ei tekiks reklaami edastamise teemalisi küsimusi,» märkis ta.

Rahvusringhäälingu nõukogu valis teisipäeval uueks nõukogu esimeheks Agu Uudelepa. Senine esimees Hagi Šein nõukogu uues koosseisus ei jätka. Uudelepa sõnul langetas nõukogu uue esimehe valimisel valiku nende liikmete hulgast, kes ei ole parlamendipoliitikud.

Rahvusringhäälingu (ERR) nõukogu kinnitas teisipäeval ka ERRi uue juhatuse koosseisu, lisaks juhatuse esimehele Margus Allikmaale jätkavad uues juhatuses Hanno Tomberg, Joel Sarv ja Jaak Raie. Senisest juhatusest ei jätku uues juhatuse koosseisus Tiina Kaalep. ERRi juhatuse uue koosseisu volitused hakkavad kehtima 1. juunil ja kehtivad viis aastat.

Riigikogu kinnitas eelmise nädala teisipäeval ERRi nõukogu sepetsialistidest liikmeteks Ajakirjade Kirjastuse tegevjuhi Mart Luige, Vanemuise teatri juhi Paavo Nõgese, investeerimispankuri Rain Tamme ja kommunikatsioonispetsialisti Agu Uudelepa. Spetsialistidest jätkab nõukogus Rain Tamm, sealt lahkuvad Andres Jõesaar, Hagi Šein ja Ela Tomson. Seega kuuluvad ERR-i nõukogu uude koosseisu reformierakondlane Igor Gräzin, sotsiaaldemokraat Jaak Allik, Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Priit Sibul, keskerakondlane Priit Toobal ning spetsialistid Rain Tamm, Mart Luik, Paavo Nõgene ja Agu Uudelepp.

Spetsialistina ERR-i nõukogusse kuuluv Vanemuise teatrijuht Paavo Nõgene on Reformierakonna liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles