Juunis kohtuvad Vene föderatsiooninõukogu ja riigikogu väliskomisjon

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: Peeter Langovits / Postimees

Tänavu juunis kohtuvad esmakordselt pärast 2006. aastat riigikogu ja Venemaa föderatsiooninõukogu väliskomisjonide delegatsioonid.

Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson kohtus täna Tallinnas Vene Föderatsiooni Föderatsiooninõukogu väliskomisjoni esimehe Mihhail Margeloviga.

Mihkelson ütles, et kohtumisel Margeloviga lepiti kokku taastada parlamentaarsed suhted ning korraldada väliskomisjonide delegatsioonide kokkusaamine tuleval kuul Pihkvas ja Lõuna-Eestis.

Eilse Moskva visiidi käigus kohtus Mihkelson oma kolleegi Riigiduuma väliskomisjoni esimehe Aleksei Puškoviga, kellega otsustati samuti taastada dialoog. Riigiduuma väliskomisjoni delegatsiooni oodatakse visiidile Tallinnasse selle aasta novembris.

«Pärast eilseid kohtumisi Moskvas ja tänahommikust kohtumist Tallinnas võin öelda, et Eesti ja Venemaa on taastanud parlamentaarse dialoogi väliskomisjonide tasandil ning nüüd keskendutakse sisuliste küsimuste arutamisele,» ütles Mihkelson.

«Rõhutasin oma Venemaa kolleegidele, et Eesti on jätkuvalt pühendunud heanaaberlikele suhetele Venemaaga,» lisas Mihkelson.

Viimane väliskomisjoni kohtumine Föderatsiooninõukogu väliskomisjoniga toimus 2006. aasta mais Pihkvas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles