ERR.ee: Kuressaares plaanitakse sulgeda üks kahest põhikoolist

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Kuressaares tekitab vastakaid arvamusi linnavalitsuse plaan sulgeda lähiaastatel üks kahest linna põhikoolist ja viia sealsed õpilased üle Kuressaare Gümnaasiumisse.


Linnavalitsuse otsus on tingitud õpilaste vähesusest ning vajadusest raha kokku hoida, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Linna hinnangul on niiviisi võimalik saavutada ühekordne rahaline kokkuhoid kuni 20 miljonit krooni, lisaks säästetakse igal aastal täiendavalt 1,8 miljonit krooni.

«Midagi pole teha, see on karm reaalsus, kuid kunst on kooli pidada kui lapsi ei ole,» ütles Kuressaare abilinnapea Argo Kirss.

Kooli direktor ja Kuressaare linnavolikogu koalitsiooni kuuluv Jaan Lember ütles, et tema süda ei luba järgmisel nädalal hääletada volikogus kooli sulgemise poolt, kuigi Kuressaare põhikooli võimalikust sulgemisest on räägitud juba pikemat aega.

Aastaid tagasi nühkis Saaremaal koolipinki korraga kuni 7000 õpilast, tänavu 4400.

Kui Kuressaare volikogu 26. veebruaril kooli sulgemise otsustab, siis koolina keeratakse selle maja uksed lukku 2011. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles