Keskerakond ja Rohelised peavad selgitama oma võlgade tasumist

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon otsustas teha järelpärimise Eesti Keskerakonnale ja erakonnale Eestimaa Rohelised, et selgitada, millal ja kuidas kavatsevad nad oma võlgnevused likvideerida.

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon vaatles oma tänasel koosolekul erakondade liikmemaksude laekumist ja neile tehtud annetusi 2012. aastal, teatas riigikogu pressitalitus. Vaatluse all olid samuti erakondade 2009.-2011. aasta valimisvõlad.

Komisjon otsustas teha järelpärimise Keskerakonnale ja erakonnale Eestimaa Rohelised, et selgitada, milliseks tähtajaks ja kuidas erakonnad kavatsevad oma võlgnevused likvideerida.

Keskerakonnal oli 31. märtsi 2012 seisuga võlgnevusi 468 832 eurot ja Erakonnal Eestimaa Rohelised 25 144 eurot, teatas riigikogu pressitalitus. Teistel erakondadel selleks kuupäevaks võlgnevusi ei olnud.

Ka käsitles komisjon keskerakonna 2010. aasta majandusaasta aruande muutmist 2012. aastal, kuna tehtud muudatused ei kajastunud aruandes korrektselt.

Komisjon arutas samuti erakondade liikmemaksude tasumist. Komisjon otsustas küsida kõigilt erakondadelt selgitust liikmemaksu kogumise põhimõtete kohta ja tegi ettepaneku esitada vastav erakonna dokument, mis kehtestab liikmemaksude tasumise korra.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles