Kuus Leisi päästjat loobus tööst mandril

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästja. Pilt on illustratiivne.
Päästja. Pilt on illustratiivne. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Täna suletud Leisi komando 15 päästjast loobus uues kohas päästjana töötamast kuus. Põhjus on selles, et pakutud töökoht asub mandril.

Leisi päästekomando pealik Peeter Rumm rääkis, et viimane vahetus lõpetas täna hommikul kell 8.00. Seejärel aeti autod välja ning tööl olnud mehed rivistati üles. Neile tulid kaasa elama nii endised päästjad kui ka kohalikud inimesed, vallavanem ja päästekeskuse juht.

Rumm tõdes, et meeste meeleolu on kurb.

«Sest kõik on harjunud siin olema ja kõik toimis hästi,» lausus ta. «Osa mehi läheb tööle Orissaare komandosse, osa Kihelkonna komandosse ja osa peab paraku koju jääma.»

Ta seletas, et üheksa meest saavad uue töökoha ja kuus meest loobusid.

«Tööd pakuti kõigile, aga üheksale pakuti tööd Saaremaa päästekomandodes,» sõnas ta. «Mandrile pole inimesed nõus tööle minema.»

See poleks tähendanud, et mehed peavad iga päev Saaremaa ja mandri vahet sõitma, sest töö on vahetustega. Siiski on vahemaad pikad, sest kohta olevat pakutud näiteks Järvakandis ja isegi Türil, mis asub teatavasti Eesti keskel.

Rumm meenutas, et Leisi komando päästmiseks on vald korjanud allkirju ja rahvas korraldanud miitinguid. Petitsoon.ee veebikeskkonnas hääletas Leisi komando alles jätmise poolt 1230 inimest.

«Kõige rohkem tunnevad muret vanemad inimesed,» tõdes Rumm.

Lisaks taotlesid valla juhid siseministeeriumilt järelevalvemenetluse algatamist päästeameti tegevuse üle, sest kohaliku päästekomando sulgemisotsuse aluseks on nende hinnangul põhjendamatu ja puudulik analüüs. Protestimine tulu ei toonud.

Rumm rääkis, et olude sunnil luuakse Leisile vabatahtlik üksus, sest oma valla rahva turvalisus on tähtis. 5-6 meest hakkavad endisest komandost vabatahtlikeks ning lisandub ka uusi liikmeid. Eesmärk on tagada vähemalt öine valmisolek.

Täna suleti Palamuse, Võnnu, Emmaste, Leisi, Puhja, Puka, Saku, Võsu ja Kanepi päästekomando.

Selle tulemusel saavad aasta lõpus aastaringse elupäästevõimekuse järgmised komandod: Järvakandi, Narva-Jõesuu, Tõrva, Vändra, Kunda, Mustla, Otepää, Räpina, Vastseliina, Häädemeeste, Kärdla, Pärnu-Jaagupi, Alatskivi, Antsla, Mustvee, Tabivere, Kihelkonna, Kilingi-Nõmme, Koeru, Kohila, Käina, Orissaare, Risti, Mõniste, Aravete.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles