Ilves Kevadtormil: ajateenijad olid taas head õpilased

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves õppusel Kevadtorm.
President Toomas Hendrik Ilves õppusel Kevadtorm. Foto: www.mil.ee

President Toomas Hendrik Ilves ütles kaitseväe õppusel «Kevadtorm», et ajateenijad on olnud jälle head õpilased ja reservväelased kinnitavad taas oma kaitsetahet.

«Ajateenistust lõpetavad noored on seegi kord olnud head õpilased ja reservväelased tõestavad ühiskonna toetust riigikaitsele,» ütles Ilves Kevadtormi külastades.

Riigipea tutvus õppusel major Tarmo Luhaääre juhitava Tagalapataljoni tegevusega ning külastas kaitselahinguks valmistuvat reservpataljoni, mille ülem on kolonelleitnant Eero Kinnunen, samuti reservväelastest ja kaitseliitlastest moodustatud Kaitseliidu malevate staape.

«Mul on hea meel näha iga aastaga järjest paremaks kasvavat kaitseväge, noori ja kaasaegseid ohvitsere ning õppimistahtelisi, võimekaid ajateenijaid,» ütles Ilves. «Samas on muljetavaldav reservväelaste kaitsetahe, kes leiavad nii enda algatusel kui ka tööandja toel võimaluse osaleda Kevadtormil.»

Rohkem kui kaks nädalat kestval kaitseväe suurimal õppusel osaleb kokku kuni 4800 inimest, nende seas 1600 reservväelast, kellest 400 on kaitseliitlased. Vastast etendab Scoutspataljon, kellele on allutatud Läti 200-meheline jalaväekompanii ja esimest korda Kevadtormile saabunud Leedu armee luurerühma 40 sõdurit. Õppusest võtab osa ka Kaitseliidu küberkaitseüksus.

Riigipea nimetas suuresti ajateenistusele tugineva riigikaitse edukuse aluseks reservi minevate üksuste oskust koos tegutseda ja reservväelaste korduvat täiendõpet.

Eesti pühendumust targalt korraldatud riigikaitsele on liitlased märganud ja tunnustanud, ütles Ilves. Ta meenutas NATO kõrgete ametnike ja ohvitseride korduvad kinnitusi, et Eesti kaitseväe mudel – ajateenistus, reservarmee ja profiüksused – on end õigustanud.

Presidenti kui riigikaitse kõrgemat juhti saatsid Kevadtormil kaitseminister Urmas Reinsalu ning kaitseväe juhataja, brigaadikindral Riho Terras ja maaväe ülem, kolonel Indrek Sirel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles