Nestor: kõigi ametnike streigikeeld läheb loogikareeglitega vastuollu

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Toomas Huik

Uues avaliku teenistuse seaduses (ATS) kavandatav ametnike läbiv streigikeeld on põhimõtteliselt vale ning läheb vastuollu kõigi loogikareeglitega, ütles riigikogu sotsiaaldemokraadist liige Eiki Nestor.

Uue avaliku teenistuse seaduse arutelu on jõudnud lõpusirgele, kuid Nestor rääkis ETV saates «Foorum», et streigiõiguse teema on Eestis põhjalikumalt läbi arutamata.

«Kui räägime päästjate õigusest streikida, siis see ei tähenda, et kui maja põleb, siis nad seda ei kustuta, ja tervishoiutöötajate õigus streikida ei tähenda, et kui teie elu on ohus, abi ei anta, on olemas kindlad reeglid ja miinimumsstandardid, mida ka mujal maailmas peavad streikijad täitma inimeste turvalisuse ja tervise huvides,» selgitas Nestor.

Nestor tõi välja, et IRLi muudatusettepaneku tõttu ei tohi ATSi eelnõu kohaselt päästeametis streikida ka IT-töötaja, raamatupidaja ega ükski muu töötaja, sealhulgas ka need, kes töölepinguga tööl käivad.

«See läheb vastuollu kõikide loogikareeglitega, rahvusvahelise tööõigusega, ma ei tea, millega veel, sel ei olegi lõpuks nagu mõtet, küsimus ei ole ju selles, kas inimesed streigivad või mitte, vaid selles, kas neil on õigus oma surveavaldust kasutada või mitte,» sõnas riigikogu liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles