Viik: millegi uue või nutika tegemine ongi innovatsioon

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IT-guru Linnar Viik.
IT-guru Linnar Viik. Foto: Peeter Langovits.

IT kolledži õppejõud Linnar Viik ütles Kuku raadio «Äratajale» antud intervjuus, et teda ei üllatanud uuringu tulemused, millest selgus, et innovatsioon on inimestele võõras mõiste.


Innovatsiooniaastal tehtud uuringust selgus, et inimeste arvates on innovatsioon poliitikute ahvatlev tehnokraatlik mänguasi. Rohkem kui viiendikul elanikkonnast puudub igasugune tähendus mõistele «innovatsioon».

Viik ütles Kukule, et inimesed on arvamusel, et innovatsioon on Brüsseli ja valitsuse sõna, mis neid ei puuduta. Viik lisas, et samas teevad inimesed iga päev midagi uut ja nutikat, nad lihtsalt ei pea seda innovatsiooniks. Ta kummutas ka arvamuse, et innovatsioon sünnib vaid laborites - katseklaaside ja valgete kitlite keskel.

Ettevõtte juhtidel soovitas Viik oma töötajaid kuulata, nendega nõu pidada, et leida uusi ja põnevaid mõtteid innovatsiooniks ettevõtte sees. Ta lisas, et inimestele tuleks maksta preemiat selle eest, et nad tööl midagi uutmoodi teevad, mitte selle eest, et nad vanu ülesandeid aastaid samamoodi täidavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles