Valitsus tõstis õpetajate palka

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuusalu keskkooli koolitund
Kuusalu keskkooli koolitund Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Valitsus toetas täna määrust, millega tõusevad munitsipaalkoolide õpetajate palga alammäärad võrreldes 2008. aastal kehtinud alammääradega 4 protsenti.


Õpetajate palk pidanuks sel aastal tõusma 8 protsenti, kuid valitsuse kärpekava jättis sellest tõusust poole olemata. Määrus hakkab kehtima tagasiulatuvalt, mis tähendab, et omavalitsused, kes on juba õpetajate palkasid kaheksa protsendi võtta tõstnud, peavad korda muutma, ütles haridusminister Tõnis Lukas valitsuse pressikonverentsil.

Lisaks seadis valitsus kasvatuse eritingimusi vajavate ning psüühikahäiretega õpilaste koolide pedagoogide palga alammäära 25 protsenti kõrgemaks teiste pedagoogide palga alammääradest ning keha-, kõne-, meele- ja vaimupuuetega õpilaste kooli või klassi pedagoogide palga alammäära 10 protsenti kõrgemaks teiste pedagoogide alammääradest.

Haridusministeerium põhjendab sellist diferentseerimist  nende koolide pedagoogide töö raskusega, motiveerimaks neid tööle erivajadustega ja kasvatusraskustega õpilaste õpetamisel ja kasvatamisel.

Üldharidussüsteemi arengukava eelnõu näeb ette noorempedagoogi palga alammäära tõstmist 2013. aastaks Eesti Vabariigi keskmise palga tasemele, märgitakse määruse seletuskirjas.

Õpetajad on ainsad avaliku sektori töötajad, kelle palk tänavu tõuseb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles