Liiklushuligaan kihutas tipptunnil linnas 100 kilomeetrit tunnis

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseipatrull kiirust mõõtmas.
Politseipatrull kiirust mõõtmas. Foto: Priit Simson.

Pärnus mõisteti arestipäevad liiklushuligaanile, kel seni korduvate liiklusrikkumiste trahvide maksmisega probleeme ei paistnud olevat.

Eile kella 16.45 ajal peatas liiklusjärelevalvet tegev politseipatrull Pärnus Raba tänaval sõiduauto Volvo S80, mis ületas lubatud sõidukiirust kahekordselt, küündides saja kilomeetrini tunnis.

Sõiduki roolis oli 1988. aastal sündinud noormees, kes peeti väärteo korras kinni ja toimetati Pärnu politseiosakonda.

Noormehel on aastast 2002 liiklusseaduse rikkumisi fikseeritud 12 korral, sealhulgas on tal ka kolmel korral juhtimisõigus peatatud ning seda kokku 11 kuuks. Talle on rikkumiste eest määratud trahve ligi 64 000 krooni eest, millest enamik on ka tasutud.

Täna toimunud Pärnu maakohtu istungil mõisteti talle karistuseks 20-päevane arest ja juhtimisõigus võeti ära viieks kuuks.

Pärnu politseiosakonna korrakaitsetalituse konstaabel Anna Kristiina Tomson, kes oli juhtumi kohtuväline menetleja, sõnas, et noormehe teguviis oli äärmiselt vastutustundetu, kuna tegemist oli tipptunniga ja läheduses paiknes nii kool kui ka lasteaed.

Ta lisas, et pealegi seadis kihutaja niiviisi ohtu ka kahe autosviibinud sõbra elu ja tervise.

Tomsoni sõnul oli selgelt näha, et seni määratud rahalised karistused ei olnud oma eesmärki täitnud.

«Raha olemasolu trahvide maksmisel ei ole kohe kindlasti ühelegi liiklushuligaanile karistuse määramisel kergendavaks asjaoluks. Politsei taotleb ka edaspidi vastutustundetu liikluskäitumise korral karistuseks aresti,» ütles Tomson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles