Kaitseväe kolonnid häirivad maanteel liiklust

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe kolonn.
Kaitseväe kolonn. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Seoses teetööde, Türi Lillelaada ja kaitseväe õppuse Kevadtorm lõppemisega on mitmel pool üle Eesti liiklus häiritud.

Seoses kaitseväe suurõppuse Kevadtorm lõppemisega on maanteedel liikumas kaitseväe kolonnid, mis võivad häirida tavaliiklust. Kolonnide sõidukiirus on 70 km/h ja vajadusel reguleerib sõjaväepolitsei liiklust.

Täna liiguvad kolonnid järgnevatel marsruutidel:

Haljala-Tapa-Paide-Pärnu
Tudulinna-Tudu-Mõdriku-Rakvere-Tapa
Jõhvi-Mustvee-Luunja-Põlva-Võru-Määsi-Misso-Murati
Narva-Haljala-Iru-Keila-Paldiski
Avinurme-Väike-Maarja-Ambla
Rakvere-Rakke-Mäeküla-Tallinn

Täna on teetöödeks liiklusele suletud Harju maakonnas Jüri alevikus Jüri-Vaida tee 1. kilomeetril. Ümbersõit toimub kõrvaltänavate kaudu.

Ristmiku ümberehitustööde tõttu on Järva maakonnas Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 109,8 kuni 110,3 kilomeetril (Paial) kiirus piiratud kuni 50 km/h.

Türi Lillelaada toimumise tõttu on tänasest, kuni nädala lõpuni Järva maakonnas Türil Tallinna-Rapla-Türi maantee 95,5 kuni 96,5 kilomeetril kella 6.00st kuni kella 20.00ni tee ääres peatumine keelatud ning sõidukite kiirus piiratud kuni 30 km/h.

Sobiva ilma korral jätkatakse täna asfalteerimistöödega Tartu–Viljandi–Kilingi-Nõmme maanteel Viljandi linna piiril. Liiklust reguleeritakse fooridega ja kiirus on piiratud kuni 30 km/h. Lisaks suletakse 71. kilomeetril asuval ringteel Viljandi-Rõngu maantee peale- ja mahasõit. Ümbersõidud Väluste ja Mõnnaste tee või Viiratsi valla Iva tee kaudu. Liiklusummikute vältimiseks kasutada võimalusel ka teisi ümbersõite (Laidu tee või Kuudeküla tee).

Teekatet parandatakse Ida-Viru maakonnas Tallinna-Narva maanteel Oru ja Kõrkküla vahel (21-23 kilomeetril). Töötsoonis on kiirus piiratud kuni 30 km/h ja liiklust reguleeritakse.

Sobiliku ilma korral teostatakse täna pindamistöid Pärnu maakonnas Rannametsa-Ikla maantee 8,9-13 kilomeetril (Penu-Krundiküla lõik). Kiiruspiirang 30 km/h jääb kehtima orienteeruvalt neljaks päevaks .

Tänasest kuni 14. juunini toimuvad teekatte parandustööd Harju maakonnas Viruküla-Padise maantee 16-17 kilomeetril (Kobru-Padise lõik). Kiirus on piiratud kuni 30 km/h.

Roobaste remondi tõttu on täna Lääne-Viru maakonnas Tallinna-Narva maantee 113,45-120.54 kilomeetril (Pikaristi – Pada-Aruküla lõik) kiirus piiratud kuni 30 km/h ja liiklust reguleeritakse.

Teekatte parandustöid tehakse Võru maakonnas Haanja-Kündja maantee km 0 kuni 1.1 Kaldemäel ja Vastseliina-Meremäe-Kliima maantee 14,6-16,9 kilomeetril (Tobrova-Rokina vahel).

23. maini on igal õhtul kella 22.00st kuni varahommiku kella 6.30ni remonttööde tõttu liiklusele suletud Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maantee 18. kilomeetril asuv Riisipere viadukt. Tähistatud ümbersõit toimub läbi Munalaskme.

Hiiu maakonnas Käina-Hüti maantee km 12.6 (Leigris) on täna teetruubi remondi tõttu tööde tsoonis kiirus piiratud 30 km/h.

Nädalalõpul (18.05-20.05.12) liiklust enim häirivad teetööd riigimaanteedel

Tallinna lähedal liiklejatel tasub arvestada:

Tallinna-Paldiski maanteel asuva Hüüru-Kiia remondilõiguga 16-19 kilomeetril, seal toimub teekatte taastusremont ja liiklemine on raskendatud. Maanteeamet soovitab kasutada ümbersõiduna Tallinna-Pärnu maanteed ja Tallinna ringteed.

Tuleb arvestada Tallinna-Ringtee, Saku ja Kanama viadukti vahelise teelõigu teekatte remondiga, kus liiklust reguleeritakse fooridega. Tipptunni ajal võib olla ooteaeg kuni 8 minutit ja tavaolukorras 4 minutit.

Rakverest ja Jõgevast Tartusse sõitjaid häirivad:

Rakvere-Väike Maarja-vägeva maanteel asuv Ebavere-Rakke 13 km taastusremondilõik, kus on ka tähistatud soovituslik ümbersõit Simuna kaudu. Teekond pikeneb seetõttu kuni 10 km võrra.

Tartu-Jõgeva-Aravete maanteel asuv Tabivere-Pikkjärve 10 km remondilõik, mis on liiklusele suletud (läbi saab ühistransport ja kohalikud elanikud). Seal on samuti tähistat ud ümbersõit
kas Puurmani või Jõhvi-Tartu maantee kaudu. Teekond pikeneb seetõttu kuni 22 km võrra

Tartu-Viljandi suunal:

Tartu- Viljandi- Kilingi Nõmme maanteel tehakse asfalteerimistöid Tänassilma-Viljandi lõigu Viljandi poolsel osal, kus liiklust reguleeritakse ja tuleb arvestada lisaajaga.
Saartele sõitjatel tasub arvestada tipptundidel veerandtunnise lisaajaga kuna:

Ääsmäe-Haapsalu maantee Riisipere viadukti remondi tõttu toimub seal päevasel ajal fooridega liikluse reguleerimine. Kuni 23.05 on iga õhtu kella 22.00st kuni hommiku kella 6.30ni viadukt suletud ja lähedal on tähistatud ümbersõit Munalaskme kaudu. Teekond pikeneb 8 km võrra.

Risti-Virtsu maanteel Kirbla 2,4 km remondilõigul on samuti liiklus fooridega reguleeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles