Ettevõtjad on Saaremaa lennuliikluse korraldamises pettunud

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aviesi lennuk. Pilt on illustratiivne.
Aviesi lennuk. Pilt on illustratiivne. Foto: Liis Treimann

Saaremaa ettevõtjad ei ole rahul Saare maavalitsuse tegevusega Kuressaare-Tallinna lennuliini korraldamisel, mis pole andnud loodetud tihedusega lennugraafikut ning mis tipnes regulaarlendude seiskumisega nädalaks ajaks, kirjutab Saarte Hääl.

«Olukord on täiesti jabur,» ütles Saaremaal ettevõtjana tegutsev Andro Ots, kes ei mõista, kuidas Hiiumaal on võimalik igati korralik lennugraafik, Saaremaal aga mitte.

«Lennuk peab käima iga päev kindlatel kellaaegadel, see ei saa olla nii, et lendavad suvalisel ajal. Kuressaarde on ehitatud korralik lennujaam, on tehtud suured investeeringud, maandumissüsteemid, kõik asjad on ju olemas,» tähendas ta.

Hiiumaale lendab lennuk iga päev, kokku 12 korda nädalas, regulaarsed lennud toimuvad nii hommikul kui ka õhtul ja inimesel on oma sõite lihtne planeerida. Saaremaal kuulutati hange välja 9 lennu peale.

Saare maasekretär Jaan Leivategija ütles esmaspäeval Saarte Häälele, et Hiiumaaga sarnase lennugraafiku tegemiseks pole Saare maavalitsusel raha.

Saare maavalitsus valis järgmiseks viieks aastaks Tallinna ja Kuressaare vahelise lennuliini teenindajaks ASi Avies, mis hakkab saarlasi teenindama 18-kohalise Jetstreamiga. Ettevõtte üks omanikest on piimatööstur Oliver Kruuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles