Parteide ülbus ajab pensionärid meelt avaldama

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionäride pikett Toompeal.
Pensionäride pikett Toompeal. Foto: Peeter Langovits

Ajalehe Videvik peatoimetaja Ants Tamme ütleb, et pensionärid planeerivad märtsikuus tulla Toompea ette meeleavaldusele, et protesteerida parteide kärpimata jäänud toetuste vastu.


Tamme rääkis Postimees.ee'le, et talle on viimastel päevadel helistanud mitmed Videviku lugejad ja öelnud, et neil on ajanud harja punaseks koalitsiooni ja eriti Reformierakonna ülbus, sest parteid ei taha loobuda osast riigi määratud toetustest.


«[Peaminister Andrus]Ansip ise rääkis, et kõige tähtsam põhimõte on solidaarsus, et kõik peavad kärpeid kannatama, aga ise ei taha nad sendistki loobuda,» ütles Tamme.

Tamme sõnul pole ta veel linnavalitsusse avaldust viinud, ent usub, et meeleavaldus võiks toimuda näiteks märtsikuu teise kolmapäeva paiku, «kui need kollase salli poisid selleks ajaks midagi mõistlikku ette ei võta»

Videviku peatoimetaja ei osanud öelda, kui palju meeleavaldusele rahvast võiks tulla, ent meenutas, et varem korraldatud 3-4 protestist on osa võtnud üle tuhande inimese.

Viimati soovisid pensionärid protesteerida sotsiaalminister Maret Maripuu tagasiastumise eel. «Mul on andmeid, et see sai tagasiastumisel üheks kaalukeeleks, sest praegu kardetakse, et meeleavaldusel võib minna lõhkumiseks nagu pronksööl,» ütles Tamme.

Tamme lisas, et ta ei kutsu rahvast kokku kerge südamega ega soovi kindlasti, et meeleavaldus väljuks kontrolli alt, ent kuna Videvik riigilt toetust ei saa, tuleb neil eeskätt oma lugejate huve silmas pidada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles