Ekspert: IRLi elamislubade skandaali mõju on lahtunud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

TNS Emori uuringueksperdi Aivar Voogi hinnangul on Keskerakonna populaarsus langenud suure hulga negatiivse informatsiooni tõttu, Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) populaarsus aga tõusnud, kuna infot sisemistest konfliktidest pole enam avalikkusesse jõudnud.

Keskerakonna populaarsus on ebastabiilne olnud kogu viimase poole aasta jooksul ja Aivar Voogi hinnangul võis erakonna populaarsuse languse põhjustada see, et Keskerakond oli meediakajastuste keskmes ja partei kohta tuli palju negatiivset ja kriitilist informatsiooni, vahendab ERR Uudised.

IRLi nelja protsendipunktilise tõusu kohta ütles Voog, et  erakonna pikemaajalisem toetusprotsent ongi olnud 16-17 protsendi juures ja IRLi reitingut varem alandanud elamislubade skandaali mõju on nüüd lahtunud.

«Erakonna sees on pilt selgemaks saanud, meediasse ei ole enam jõudnud negatiivset informatsiooni sisemistest konfliktidest,» ütles Voog ja lisas, et võib-olla on see tagasi toonud need IRLi valijad, kes alguses ära läksid.

Kolme kuu jooksul on stabiilsena püsinud sotsiaaldemokraatide reiting, mis kahel viimasel kuul on olnud 29 protsenti ning Voogi sõnul on sotsiaaldemokraatide toetus kasvamas venekeelse elanikkonna seas ja ka vanemaealiste ning kõrgharidusega inimeste seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles