Galerii: lõppes kaitseväe suurõppus Kevadtorm

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseväe Peastaabi ülem kolonel Peeter Hoppe ja maaväe ülem kolonel Indrek Sirel tunnustasid täna Rakveres korraldatud Kevadtormi lõpurivistusel õppusel osalenud kaadrikaitseväelasi ja ajateenijaid.

«Tahan tänada kõiki võitlejaid, kes üle kahe nädala siin Virumaal on oma oskusi lihvinud ja värskendanud. Nii vabariigi, kaitseväe, kui ka NATO juhtkond on teie tegevusega õppusel olnud väga rahul,» ütles kolonel Hoppe. «Kõige tähtsam on siiski, et te ise oleksite rahul ja seda ka väljapoole näitaksite»

Maaväe ülema, õppuse üldjuhi kolonel Indrek Sireli sõnul on kõik õppusele püstitatud eesmärgid saavutatud. «Nägin, et õppuse raames sündis ühine jõud - üksus, mis kaitseringkonna ülema juhtimise all on valmis oma ülesannet täitma,» ütles kolonel Sirel.

Veel tänas kolonel Sirel kohalikke omavalitsusi ja elanikke panuse eest õppuse õnnestumisse. Tema sõnul näitab koostöö nendega, et kaitseväel on rahva toetus ja see on üks tõhusaim osa Eesti riigikaitsesüsteemist.

Rakvere staadionil oli üles rivistatud õppusel kokkuharjutatud ja hinnatud ajateenijate jalaväepataljon ning lahingutoetusüksused. Maaväe ülem andis eeskujulikele ajateenijatele üle hinnalised kingitused.

Lõpurivistusel jagati auhinnad ka Kevadtormi joonistusvõistlusel osalenutele. Parimatele autoritele olid auhinnaks professionaalsed kunstitegemisevahendid ehitusettevõtte Nordecon AS poolt.

Õppuse Kevadtorm 2012 põhiraskus oli Kirde kaitseringkonnal ja selle allüksustel, eriti kokkuharjutaval jalaväepataljonil, mille sõdurid lähevad pärast Kevadtormi reservi. Pataljon koosneb sõduritest, kelle väljaõpe algas eelmisel suvel ja sügisel erinevates kaitseväe väeosades. Samuti osales kaitseringkonna koosseisus õppusel reservväelastest formeeritud jalaväepataljon ja Kaitseliidu üksused.

Kevadtorm 2012 lahinguruum hõlmas kahte maakonda: Lääne-ja Ida-Virumaad. Kevadtorm 2012 oli jagatud kolme põhilisse etappi: ümberpaiknemine, koostegevusõpe ja lahinguülesannete täitmine.

Kuuepäevase õppelahingute hindamise käigus said õppusel osalevad üksused rakendada eelneva kahe nädala jooksul omandatud kogemusi reaalsele sõjaolukorrale võimalikult lähedastes oludes. Õppuse hindamisnädalal hinnati üksuseid julgestus-, viivitus- ja kaitselahingus. Õppuse lahingutegevus kulmineerus pataljoni pealetungiga Scoutspataljoni, Läti jalaväekompaniide ja Leedu luurerühma poolt mängitud vastasele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles