Pakistan blokeeris jumala teotamisele viidates Twitteri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pakistan blokeeris täna jumalat teotava sisu tõttu suhtlusvõrgustiku Twitter.

«Otsuse võrgukülg keelata tegi infotehnoloogia ministeerium ning edastas selle täitmise meile,» ütles Pakistani telekommunikatsiooniameti pressiesindaja Mohammad Younis Khan, kelle sõnul on selle sammu põhjuseks Twitteris kavandatav prohvet Muhamedi kujutavate karikatuuride konkurss.

Ministeeriumi ametniku sõnul on nad esitanud korduvalt palve konkurss ära jätta, kuid Twitter ei ole vastanud.

Islam keelab rangelt prohveti kujutamise, pidades seda jumalateotuseks. Moslemid kogu maailmas korraldasid nelja aasta eest vihaseid meeleavaldusi seoses Muhamedi pilavate piltide avaldamisega Euroopa ajalehtedes.

2008. aastal hukkus enesetapurünnakus Taani suursaatkonna vastu Islamabadis kaheksa inimest. Vastutuse rünnaku eest võttis terrorivõrgustik Al-Qaeda, nimetades seda kättemaksuks karikatuuride eest.

2010. aasta keskel blokeeris Pakistan sarnase jumalat teotava sisu pärast pea kaheks nädalaks Facebooki, Youtube'i ja veel umbes tuhat saiti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles