Nestor: MSAde eesmärk on ühiskonna teadlikkuse suurendamine

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni liige Eiki Nestor ütles, et maailmavaate sihtasutuste (MSA) eesmärk on ühiskonna teadlikkuse tõstmine, sisuliselt teevad Nestori sõnul sihtasutused seda tööd, mis erakondadel endil tegemata jääb.

«Nende ülesanne peaks olema sundida tegelema meie ühiskonnas nende teemadega, millega täna erakonnad kahetsusväärselt vähe tegelevad või üldse ei tegele ning mis järgmiste valimiste kontekstis nii selgelt välja ei paistaks,» ütles Nestor ERR Uudistele.

Tema sõnul ei tegeleks sihtasutused valimispropagandaga, vaid pikemaajalisema demokraatia arendamisele suunatud ja inimeste paremale teadlikkusele suunatud tegevusega, tehtaks seda siis Gruusias, Moldaavias, Valgevenes või Eestis. «Selle eesmärk on luua inimestele paremini arusaadav baas poliitilisteks valikuteks, mida nad tulevikus hakkavad tegema,» sõnas Nestor.

«Kui meid demokraatia ühiskonna arendamisel alguses aidati, miks me siis arvame, et meie ei peaks seda tegema, eriti kui me teame, et ka meie huvides oleks see, kui Valgevene, Gruusia, Moldaavia või Aserbaidžaan oleksid natuke teistsugused riigid, kui nad täna on,» märkis Nestor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles