Muuseumiööl osales üle 70 000 inimese

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuseumiöö 2012. Lennusadama ukse taga oli pikk saba, sisse lasti korraga kuni 300 inimest. Esimesena sisse saanud mees ütles, et ta tuli järjekorda umbes 40 minutit enne kuut.
Muuseumiöö 2012. Lennusadama ukse taga oli pikk saba, sisse lasti korraga kuni 300 inimest. Esimesena sisse saanud mees ütles, et ta tuli järjekorda umbes 40 minutit enne kuut. Foto: Liis Treimann

Praeguseks, kui oma külaliste arvu on teatanud 104 mäluasutust muuseumiööl osalenud enam kui 200 muuseumist, on külastuste koguarv 68 868.

Neist kaks kolmandikku läheb Tallinna muuseumide, arhiivide, rahvusraamatukogu ja ajalooliste kirikute arvele, ülejäänud külastused jagunesid pooleks Tartu ja teiste Eesti paikade vahel, teatas muusemiühingu pressiesindaja.

Laupäeval, 19. mail toimunud neljas üle-eestiline muuseumiöö juhtlausega «Öös on kino», oli muuseumirahva tervitus Eesti Filmile tema juubeliaastal. Osales üle 200 mäluasutuse Narvast Kõpuni ja Tsiitrest Paldiskini ning näitused ja muu muuseumitegevus oli seotud filmiga. Oli filmivaatamist, filmide säilitamise õpetust, filmi valmistamise juhendamist, nii dokumentalistikat, kunstifilme kui ka animatsiooni, näha sai filmi- ja ka kinotehnikat. Paljud mäluasutused on läbi aegade olnud filmide võttepaigad, ning kohavaimu äratundmisele aitasid kaasa ka omakandimeestest professionaalsed ja asjaarmastajatest filmitegijad oma loominguga, muuseumiööd kaunistati filmimuusikaga.

Üle-eestilist muuseumiööd korraldab Eesti Muuseumiühing kultuuriministeeriumi, kultuurkapitali ja ICOMi rahvuskomitee toel. Eestis toimus muuseumiöö neljandat korda, see on osa Euroopas tähistatavast muuseumiööst, mida peeti juba kaheksandat korda. Muuseumiöö on rahvusvahelisele muuseumipäevale 18. maile lähimal laupäeval, järgmisel aastal on muuseumiöö aga muuseumipäeval, 18. mail 2013.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles