Daniel Vaarik: idealismi on tänapäeva ajakirjanduses väga vähe

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Vaarik
Daniel Vaarik Foto: Artur Sadovski

Sel nädalal dokumentaalraamatu «Praktikaaruanne» välja andnud meediaeksperdi Daniel Vaariku hinnangul on tänapäeva ajakirjanduses võrreldes 1990. aastatega rohkem professionaalsust, kuid vähem idealismi.

Ajakirjandusristsed sai Vaarik 1990. aastate esimeses pooles Eesti Ekspressis ja Rahva Hääles töötades ning toonasest ajakirjandusest maalib ta raamatus ilmeka pildi, unustamata mainida, et see on tema nägemus tegelikkusest, mis ei välista teisi tegelikkusi, vahendab ERR Uudised ETV saadet «Aktuaalne kaamera. Nädal».

«Tol hetkel ma arvasin näiteks, et ajakirjanduses täielik käegalöömine ja joomine muutub veel suuremaks, aga tuleb öelda, et inimesed on muutunud professionaalsemaks ja mingis mõttes rahulikumaks ning neid asju pole juhtunud,» tõdes Vaarik.

«Idealismi võis isegi 1990ndatel olla rohkem kui täna – professionaalsust vähem, idealismi rohkem. Tänapäeval on professionaalsust rohkem, aga idealism on väga madalal,» rääkis Vaarik ja ütles, et  ajakirjandus ei ole see koht, kus idealismita hakkama saaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles