Lapsi seksile ahvatlenud noormees sai tingimisi karistuse

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Harju maakohus mõistis täna lapsi seksile ahvatlenud noormehele tingimisi vanglakaristuse.

Kohus tunnistas 19-aastase Ilja süüdi lapseealise seksuaalses ahvatlemises ning kahes kuriteokatses, mis olid seotud talle teadaolevalt alla 14-aastasele tüdrukule seksuaalse sisuga kohtumisettepaneku tegemisega ja kohtumise kokkuleppimisega, teatas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Arno Põder. Kohus mõistis Iljale tingimisi ühe aasta ja kolme kuu pikkuse vangistuse kaheaastase katseajaga ning määras ta kriminaalhooldaja järelevalve alla.

Süüdistuse järgi andis Ilja mullu juulis ühele 12-aastasele tüdrukule internetis täpseid juhtnööre, kuidas tüdruk teda seksuaalselt rahuldama peaks.

Samuti süüdistatakse Iljad kahes kõlbmatus kuriteokatses, sest mullu detsembris suhtles mees internetis seksiteemadel talle teadaolevalt 11-aastase tüdrukuga, kes oli tegelikult politseiametnik.  

Süüdistuse järgi andis Ilja väikese tüdrukuna esinenud politseinikule interneti teel täpseid juhtnööre enese rahuldamiseks ja leppis kokku kohtumise Tallinnas Sõpruse puiesteel asuvas bussipeatuses, et minna sealt edasi tema korterisse. Ilja ilmus 22. detsembril kokkulepitud ajal määratud kohta ja politsei pidas ta kinni.

Karistusseadustiku järgi võib kohus karistada lapseealisega seksuaalse eesmärgiga kohtumise kokkuleppimise ja lapseealise seksuaalse ahvatlemise eest kas rahalise karistusega või kuni kolmeaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles