Lastevanemad: lisakoolivaheaja kohta tuleks õpilastelt küsida

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Kirsman.
Enn Kirsman. Foto: Peeter Langovits

Eesti lastevanemate liidu juhatuse esimehe Enn Kirsmani arvates on väärt mõte tekitada kevadesse üks koolivaheaeg juurde, kuid nende muutmise osas võiks arvamust küsida eelkõige õpilastelt.

«Eesti õpilasomavalitsuste liitude ühendus on asjalik organisatsioon, kus on palju mõtlevaid noori ja ma usun, et just nemad võiksid olla need, kes ütlevad lõpliku sõna, kas tahaksid kevadel ühte vaheaega juurde või mitte,» ütles Kirsman Vikerraadio saates «Uudis+», vahendas ERRi uudisteportaal.

Samal ajal võiks Kirsmani sõnul kaaluda ka seda varianti, et mitte hoida lapsi koolis suve alguses, mis on Eestis looduses kõige ilusam aeg, vaid selle nädala või kahe võrra hoopis sügisest pikka koolivaheaega lühendada – sarnaselt toimivad juba kutsekoolid ja ülikoolid.

Üks pingelisemaid perioode õpilastele on pikk veerand aastavahetusest märtsi lõpu koolivaheajani, Kirsmani hinnangul aitaks selle jooksul üks lisavaheaeg laste õpimotivatsiooni suurendada.

Seda, et täiendav talvine koolivaheaeg tekitab lastevanemates lisapingeid, kuna tuleb otsida, kuidas sisustada oma laste vaba aega, Kirsman ei usu. «Vaheaeg on vaheaeg ja väga suurt vahet pole ju, kas see lisanädal on augustis või märtsis. Aga minu meelest ei tohiks koolivaheaega suhtuda kui peavalusse, vaid pigem kui puhtasse rõõmu ja võimalusse olla oma lapsega koos.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles