Vabariigi valimiskomisjonis vahetub kolm liiget

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Sibul
Heiki Sibul Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Vabariigi valimiskomisjoni (VVK) uues seitsmeliikmelises koosseisus vahetub kolm liiget, komisjonist lahkuvad riigikogu kantselei direktor Heiki Sibul, riigikontrolli välissuhete teenistuse juhataja Rein Söörd ning riigikantselei koosseisuväline nõunik Jüri Heinla.

VVK uus koosseis selgus täna, kui õiguskantsler nimetas valimiskomisjoni liikmeks õiguskantsleri kantselei direktor Alo Heinsalu ning riigi peaprokurör esitas komisjoni riigiprokurör Jaan Naabri.

Juba varem olid valimiskomisjoni liikmeks nimetatud Harju maakohtu kohtunik Meelis Eerik, Tallinna ringkonnakohtu kohtunik Meelika Aava, riigikontrolli kohaliku omavalitsuse auditi osakonna peakontrolör Airi Mikli, riigikogu kantselei asedirektor, õigus- ja analüüsi osakonna juhataja Aaro Mõttus ning riigikantselei istungiosakonna juhataja Aivar Rahno.

Heinsalu, Naaber, Eerik ja Aava kuuluvad ka VVK senisesse koosseisu, mille neli aastat kestnud volitused lõpevad 31. mail. Praegu juhib VVKd riigikogu kantselei direktor Heiki Sibul ning komisjoni aseesimees on õiguskantsleri kantselei direktor Alo Heinsalu.

Uus valimiskomisjon valib esimehe ja aseesimehe oma liikmete seast esimesel koosolekul, mis kutsutakse kokku hiljemalt seitse päeva pärast komisjoni volituste algust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles