Tsahkna: kogu seadusandlus tuleks demograafia seisukohast üle vaadata

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna.
Margus Tsahkna. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimehe Margus Tsahkna hinnangul tuleks seoses mitmikute teemaga kogu seadusandlus demograafia seisukohast üle vaadata.

97 mitmikute peret saatis riigikogule ja sotsiaalministeeriumile pöördumise, kus tehakse ettepanekuid neid puudutavate seaduste muutmiseks, vahendab ERR Uudised.

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna nimetas mitmikute vanemate pöördumist heaks algatuseks ja rääkis, et sotsiaalkomisjon arutas teemat juba siis, kui vanemapension esimest korda jutuks tuli ja otsustati, et seda hakatakse ka mitmike puhul  maksma iga lapse eest.

«Kuid samamoodi meil tekkisid küsimused näiteks vanemahüvitise puhul, seal need määrad on vanemapõhised, mitte lastepõhised ja selge on see, et väljaminekud ja probleemid on mitmike puhul oluliselt suuremad,» rääkis Tsahkna, kelle sõnul võetakse mitmikega seotud teema sotsiaalkomisjonis arutlusele sügisel.

«Ma olen seisukohal, et me peaksime kogu oma seadusandlust vaatama demograafia seisukohast,» ütles Tsahkna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles