Silver Meikar: viisin parteile musta raha

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silver Meikar ja Kristen Michal
Silver Meikar ja Kristen Michal Foto: Toomas Huik / Peeter Langovits

15 aastat Reformierakonda kuulunud Silver Meikar tunnistab tänase Postimehe arvamusloos, et annetas oma nime all aastail 2009–2010 parteile 115 000 krooni, mis polnud tema oma ja mille päritolu ta ei tea.

Ettepaneku annetused Meikari nimele vormistada tegi Reformierakonna toonane peasekretär, praegune justiitsiminister Kristen Michal. Raha vahendas praegune riigikogu liige Kalev Lillo, kes tollal töötas Reformierakonna kontoris juhtival kohal.

Meikari sõnul on sarnaselt toetanud erakonda kümned liikmed, nii riigikogust kui ka piirkondadest. Nende nimesid ei hakka ta välja tooma (tehku nad seda ise), sest nad moodustavad kogu musta ahela kõige valgema osa. «Nad ei saanud tehingust otsest isiklikku kasu ning eks ole ju raske öelda «ei», kui erakond palub abi. Kuid minu ja nende süü on, et nõustumise ja vaikimisega oleme võimaldanud sellel rahapesusüsteemil edukalt toimida,» leiab Meikar.

Kui kapo kahtlustab, et kahtlase taustaga ärimees sai mõnesaja euro eest osta mõjuvõimu riigikogu liikmete Ester Tuiksoo ja Priit Toobali üle, siis mida saavad nõuda praegustele ministritele, endistele peasekretäridele, palju suuremaid summasid toonud ärimehed, küsib Meikar retooriliselt. Pikemalt loe Silver Meikar arvamusloost.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles