Putin nimetas Anton Vaino kõrgesse ametisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anton Vaino
Anton Vaino Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin nimetas teisipäeval Eesti NSV kommunistliku partei kunagise juhi Karl Vaino pojapoja Anton Vaino oma administratsiooni asejuhiks, teatas uudisteagentuur Interfax.

Venemaa eelmises valitsuses töötas Anton Vaino personaliülemana.

Möödunud aasta detsembris nimetas Venemaa toonane president Dmitri Medvedev Vaino valitsuse personaliülemaks, ametliku ametinimetusega minister - valitsusaparaadi juhataja.

Anton Vaino sai 2005. aasta aprillis Vene peaministri protokolliülemaks ning sellel ametikohal töötas ta kuni ministriks nimetamiseni.

Anton Vaino on sündinud 17. veebruaril 1972 Tallinnas.

Anton Vaino vanaisa Karl Vaino oli Eestimaa Kommunistliku Partei keskkomitee esimene sekretär aastail 1978-1988. 1923. aastal Siberis Tomskis sündinud mees ei osanud peaaegu üldse eesti keelt, tema ajal süvenes Eestis venestamine. Karl Vaino ei olnud nõus ka Mihhail Gorbatšovi perestroikapoliitikaga ning 1988. aastal asendati ta Vaino Väljasega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles