Lukas: kes õpib, see töötab

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusminister Tõnis Lukas avaldas virulastele toetust.
Haridusminister Tõnis Lukas avaldas virulastele toetust. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Haridusminister Tõnis Lukase sõnul on rohkem lootust tööd saada ja tööle jääda neil, kes töö kõrvalt õpivad.


«Me oleme kümneid tuhandeid inimesi toonud riigi ja Euroopa rahaga õppimise juurde - ma mõtlen siin 25-64-aastaseid - ja kõik see, kui inimene mõtleb oma elu peale, ei jää lihtsalt oma mures nurka istuma, on juba edu alus. siis ta liigub edasi, siis ta ei kuku ikka tööturult välja,» rääkis minister «Terevisioonis», vahendab ERR Uudised.

Lukase sõnul ei ole päris täpselt võimalik teada, mis valdkonnas tekib töökohti juurde viie või kümne aasta pärast, kuid valitsus püüab selle nimel, et inimesed saaksid valida lühiajalisi täienduskursusi neil aladel, mida nad endale kasulikuks peavad.
Tema sõnul tuleb mõõta valitsuse hakkamasaamist haridusvallas sellega, kui palju väheneb koolist väljalangevus ja kui palju kasva elukestva õppe osakaal.

Lukase väitel on mõlemaga edusamme tehtud, kuid eriti märkimisväärne on järsk hüpe elukestvas õppes ehk asjaolu, et täiskasvanud on hakanud rohkem õppima.

«Kui vahepealsetel aastatel oli meie protsent võrreldav teiste Ida-Euroopa riikidega - kuue protsendi peal -, siis 2007 oli see 7 protsenti ja nüüd 9,8 protsenti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles