Riigiprokuratuur alustas Meikari väidete kontrollimiseks kriminaalmenetlust

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetlust kontrollimaks Postimehes ilmunud väiteid, et Reformierakond on vastu võtnud teadmata allikatest pärinevat vara, mis on vormistatud erakonna liikmete annetustena.

Kriminaalmenetlust alustati karistusseadustiku paragrahvi 402-1 tunnustel, mis näeb ette vastutuse erakonna majandustegevusele ja varale kehtestatud piirangute rikkumise eest.

Erakonnaseaduse paragrahvi 12-1 lõige 2 sätestab ammendava loetelu erakonnale lubatud vara allikate kohta. Seaduse järgi võib erakond tulu saada üksnes erakonna liikmemaksudest, riigieelarvest makstavatest eraldistest, lubatud annetustest ja erakonna varaga tehtud tehingutest. Kuna esineb kahtlus, et antud juhul on erakond saanud vara mittelubatud allikatest, võib tegemist olla erakonna varale kehtestatud piirangute rikkumisega.

15 aastat Reformierakonda kuulunud Silver Meikar tunnistas tänase Postimehe arvamusloos, et annetas oma nime all aastail 2009–2010 parteile 115 000 krooni, mis polnud tema oma ja mille päritolu ta ei tea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles