Kõiv: olen annetanud ainult oma raha

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Kõiv
Tõnis Kõiv Foto: Liis Treimann

Reformierakonna liige Tõnis Kõiv, kes on korduvalt teinud parteile lühikeste ajavahemike tagant annetusi, kinnitas, et on ainult oma raha andnud.

Reformierakonna liige Silver Meikar avalikustas tänases Postimehes, et on korduvalt toetanud erakonda rahaga, mis ei ole olnud tema oma ja mille päritolu ta ei tea. Selliseid makseid on ta oma sõnul teinud 2010. aasta jooksul mitmel korral.

Näiteks Reformierakonna 2010. aasta esimese kvartali aruandest torkab silma, et riigikogu liige Tõnis Kõiv on teinud erakonnale 10 000-krooniseid annetusi 6., 7. ja 8. aprillil järjestikku.

Postimees küsis Kõivult, kas ka tema on annetanud tundmatut päritolu raha . «Ei, ja ka Silver Meikari puhul on ju Lillo ja Michal teinud juba avalduse, et ei ole just päris kindel, kas see asi oli ikka nii, nagu Silver Meikar väidab,» lausus Kõiv. «Mina tean, mida ma olen teinud.»

Küsimusele, kas ta on annetanud ainult enda raha, vastas Kõiv: «Absoluutselt!»

Põhjendus, miks ta annetusi on teinud igapäevaste 10 000-krooniste maksetega, on Kõivu sõnul lihtne: «Ma ei viitsinud ära muuta oma konto seadistust, mis ei lubanud suuremaid makseid teha.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles