Silver Meikar: vaikijate valik on ausus või häbi

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänases Postimehes poliitilise pommi lõhanud Silver Meikar pidi täna lakkamatult oma tegu selgitama.
Tänases Postimehes poliitilise pommi lõhanud Silver Meikar pidi täna lakkamatult oma tegu selgitama. Foto: Liis Treimann

Tänases Postimehes Reformierakonna kahtlaste annetuste teema avalikkuse ette toonud oravaparteilane Silver Meikar loodab, et tema eeskuju järgivad ka teised erakonnakaaslased, vastasel korral pole mingeid muutusi valitsevas olukorras oodata.

Kas te oletasite, et praegune justiitsminister ja endine peasekretär Kristen Michal läheb täieliku eitamise teed?
Lootsin siiralt, et täna keskpäevaks on inimesi, kes tulevad välja oma arvamusega ja julgevad öelda, et nii need asjad käisid. Loodan endiselt, et neid veel tänase päeva jooksul tuleb.
Arvasin, et mingi muutuse saavutamiseks on see minu ülestunnistus ainuõige tee. Mingid senised arutelud ei ole ju aidanud. Muutuse saavutamiseks oleks vaja, et need inimesed räägiks seda enam, et need inimesed ju teavad, et mina tean. Kui ma lähen homme ülekuulamisele, siis usun, et neid nimesid minu käest küsitakse. Ja kui need nimed on juba prokuratuuril, siis on inimestel pärast juba tunduvalt raskem väita, et ka nendel oli tegelikult häbi.

Miks te arvate, et selliseid inimesi ilmub veel välja? Mulle pigem tundub, et see mida te tegite, on väga erandlik.
Neil inimestel on tegelikult kaks valikut – teha seda ise ja puhtast südamest või siis anda see info lõpuks õiguskaitseorganitele. Viimasel juhul pole neil loota avalikkuselt mingitki heakskiitu.

Olete te sajaprotsendiliselt veendunud meie prokuratuuri sõltumatuses?
Jah. Mul ei ole kahtlustki.

Pikemat usutlust Silver Meikariga loe homsest Postimehest
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles