Traffic andis Afganistanis teenivatele kaitseväelastele tänukontserdi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Traffic esines Afganistanis kaitseväelastele.
Ansambel Traffic esines Afganistanis kaitseväelastele. Foto: Kaitseväe peastaap

Ansambel Traffic andis täna õhtul Lõuna-Afganistanis Camp Bastioni sõjaväebaasis kontserdi Eesti ja liitlaste kaitseväelastele.

«Kohapealse militaarpubliku vastuvõtt oli väga soe,» ütles Trafficu solist Silver Laas. «Kuuldavasti on Camp Bastioni külastavatest bändidest vaid väike osa live-bändid. Loodame, et suutsime seda erilisema elamuse oma publikule siin pakkuda,» lisas kitarrist Robert Vaigla.

Stig Rästa sõnul otsustasid bändiliikmed Afganistani lennata üsna kohe pärast kutse saamist, kuigi mõtlemisaega anti neile vähe. «Soovitan artistidele, kellele pakutakse võimalust esineda Afganistanis võitlevatele sõduritele, pakkumisest kindlasti kinni võtta,» ütles Stig Rästa. «Siinne reaalsus on karm ja eesti mehed teevad siin kõva tööd, seepärast lihtsalt peab tulema nende meeste meelt lahutama.»

Trafficu liikmed külastasid Camp Bastionis veedetud aja jooksul Taani tankiüksust ja Ühendkuningriigi pommi-, narko- ja otsimiskoerteüksust, tutvusid Eesti kaitseväelaste teenistuse, tehnika ja relvastusega.

«Parimad hetked on olnud õhtused istumised eestlaste baasi sauna ees, kus sain kuulda Eesti sõdurite erinevaid tõsisemaid ja naljakamaid missioonikogemusi ja juhtumisi,» ütles ansambli solist Silver Laas. «See on elamus, mida mujalt lihtsalt ei saa.»

Eesti jalaväekompanii peamised ülesanded on domineerida oma vastutusalal, kindlustada kohaliku kogukonna turvalisus ning jätkata koostööd Afganistani julgeolekujõudude ja valitsusega.

Eesti kontingent Afganistanis koosneb jalaväekompaniist, logistilisest toetuselemendist, lähikaitsemeeskonnast, staabiohvitseridest ja staabiallohvitseridest. Kokku teenib Afganistanis ligi 165 kaitseväelast.

Eesti kaitseväelased osalevad NATO juhitud rahvusvaheliste julgeolekujõudude operatsioonil Afganistanis alates 2003. aastast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles