Ansip: äriühingute annetamisvõimalus tuleb taastada

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip.
Peaminister Andrus Ansip. Foto: Liis Treimann

Peaminister Andrus Ansipi hinnangul tuleks erakondade kahtlase rahastamise välistamiseks taastada äriühingutele annetamisvõimalus ja uuesti kriminaliseerida ebaseaduslikud annetused.

«Meil on kõigil meeles see, kuidas kunagi kaks töötut keskerakondlast annetasid 200 000 krooni, ja ka see, et mitte midagi pärast seda ei juhtunud. Ehkki praegune juhtum puudutab minu erakonnakaaslasi, soovin ma küll, et antud juhul järeldused tehtakse ja et need järeldused oleksid sellised, mis edaspidi taoliste juhtumite kordumised välistaks, kui need juhumid tõepoolest aset leidsid praegu,» ütles Ansip «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERR Uudised.

Ta lisas, et vähendada tuleks ka õiguslikku nihilismi ja luua selline olukord, kus tungi kellegi teise nimel annetusi teha ei oleks sedavõrd palju, nagu seda praegu Eestis on.

Ansipi sõnul kahjustab annetusteskandaal nii Reformierakonna kui ka riigiinstitutsioonide mainet.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles