Michal: Meikar peab oma väiteid tõestama

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Justiitsminister Kristen Michal rõhutas, et tema ja Kalev Lillo aadressil süüdistusi esitanud Silver Meikar peab suutma oma väiteid tõestada.

«Miks Silver Meikar valetab, tuleb Silverilt endalt küsida, täna hommikuni pidasin oma sõbraks, nagu olen juba ka öelnud, oleme erakonnas olnud noorteorganisatsiooni rajamisest alates vist aastast 1996,» meenutas Michal «Aktuaalse kaamera» otsestuudios.

«Loodan, et selles asjas jõutakse tõeni, aga mis on Meikari motiivid, peab ta ise kommenteerima, igatahes endisele riigikogu liikmele 115 000 krooni pole utoopiliselt suur summa, seepärast ei tundnud me ka omal ajal huvi, kust see raha pärit on,» rääkis endine erakonna peasekretär.

«Neid väiteid on praktiliselt võimatu kontrollida... olen Silveriga nii paremaid kui keerulisemaid aegu üle elanud, tal on vabadus igasuguseid asju öelda, aga ta peab suutma oma väiteid tõestada,» rõhutas Michal.

«Esialgu on meie põhihuvi, et prokuratuur vaataks asja läbi ja meie maine saaks võimalikult kiiresti puhtaks, meie esimene huvi pole tekitada arutelu, kas Silver Meikar sobib Refromierakonda. See, kuidas mina Silverisse suhtun, no küllap me käime ka edasi samal tänavapoolel ja anname teineteisele ka kätt,» arvas Michal.

15 aastat Reformierakonda kuulunud Silver Meikar tunnistab tänase Postimehe arvamusloos, et annetas oma nime all aastail 2009–2010 parteile 115 000 krooni, mis polnud tema oma ja mille päritolu ta ei tea. Ettepaneku annetused Meikari nimele vormistada tegi Reformierakonna toonane peasekretär, praegune justiitsiminister Kristen Michal. Raha vahendas praegune riigikogu liige Kalev Lillo, kes tollal töötas Reformierakonna kontoris juhtival kohal.

Michal ja Lillo lükkasid täna Meikari väited ümber ning kinnitasid, et midagi sellist pole toimunud.

Sarnases skeemis osalemist tunnistas täna ka Tartu reformierakondlane Kristjan Karis, kes aga poole päeva pealt oma väiteid muutis ning sarnases skeemis osalemise asemel pisut teistsuguses erakonnale rahaannetamise mehhanismis osalemist tunnistas. Küll lisas Karis, et ei mäleta enam, kes oli see erakonnaliige, kes perekondlikel põhjustel erakonnale avalikult raha annetada ei soovinud ning kelle annetuse parteile justkui oma annetusena Kristjan Karis toona tegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles