Jõhvi liidab lasteaiad üheks asutuseks

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaed.
Lasteaed. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Jõhvi volikogu otsustas uuest aastast liita senised kolm lasteaeda üheks asutuseks Jõhvi Lasteaiad, kes hakkab edaspidi toimetama ühise juhi käe all.

Kui praegu töötab Jõhvi vallas kolm lasteaeda – Kalevipoeg, Sipsik ja Pillerkaar -, siis volikogu tänase otsuse kohaselt hakkab uuest aastast Jõhvis olema üks asutus – Jõhvi Lasteaiad -, mis toimetab küll kolmes eri majas, kuid on koondunud ühise juhtimise alla, kirjutab Põhjarannik.

Kolmel lasteaial, kus käib 507 last, on praegu eraldi juhtimis- ja haldamisstruktuur. Uuest aastast on kolmel lasteaial ühine juht. See aitab ühelt poolt vähendada haldus- ja personalikulusid ning teisalt annab võimaluse terviklikumaks ja ühtlustatumaks tegevuseks kõigis kolmes lasteaias, mis praegu üksteisega konkureerivad.
«Lasteaedade liitmise põhieesmärk on muuta juhtimine efektiivsemaks ja paindlikumaks, rahaline kokkuhoid on üks põhjustest,» ütles Jõhvi vallavalitsuse haridus- ja noorsootöö nõunik Katrin Tamme.

Tamme sõnul on nad liitmise plusse ja miinuseid kaalunud, kuid võita on liitmisest rohkem kui kaotada. «Kõige suurem miinus on see, et kõik lasteaiajuhid ei jätka tööd,» ütles ta. Uue ühendatud lasteaia juhi leidmiseks korraldatakse konkurss.

Küsimusele, kas võimalikku ühendamist on arutatud ka lasteaedade hoolekogudes, vastas Tamme, et seda on tehtud Sipsiku lasteaias. Sipsiku lasteaed kogunes küsimuse arutamiseks päev enne volikogu istungit, kus otsus vastu võeti. Info lasteaedade võimaliku ühendamise kohta jõudis hoolekogu ja personalini 15. mail ehk siis kaks päeva enne volikogu kogunemist.

Koosolekule kogunenud lasteaia hoolekogu liikmetele oli ühelt poolt arusaamatu see, et infot liitmise kohta hoiti nii kaua saladuses. Lisaks heideti ette seda, et vald pole teinud korralikku kalkulatsiooni, kui suur on reaalne rahaline kasu, mis liitmisest saadakse, ning kas on korralikult analüüsitud, kas üks asutuse juht suudab ka kolme lasteaeda korraga hallata, ilma et tegevused sellega kahjustada saaksid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles