Poole tunni jooksul sai liikluses viga kaks mootorratturit

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avarii Tallinna ringteel Vaskjala ristmikul.
Avarii Tallinna ringteel Vaskjala ristmikul. Foto: Liis Treimann

Täna ennelõunal sai poole tunni jooksul Harjumaal liiklusõnnetustes viga kaks mootorratturit.

Kella 11.30 ajal juhtus liiklusõnnetus Nõmmel Pärnu maantee raudteeülesõidu lähistel, kus esialgsetel andmetel pidurdas mootorrattur järsult, et vältida kokkupõrget peateel sõitnud sõiduautoga.

Mootorratas kaotas juhitavuse ning juht kukkus. Kiirabi toimetas viga saanud mootorratturi, 39-aastase Helduri haiglasse.

Keskpäeva paiku teatati politseile liiklusõnnetusest Tallinna ringteel Jüri lähedal Vaskjala ristmikul, kus kokku põrkasid vasakpööret teinud sõiduauto ja otse liikunud mootorratas. Õnnetuskohalt viidi haiglasse mootorratast juhtinud 45-aastane Ahti. Praeguseks on sündmuspaigas tee liikluseks avatud.

Põhja prefektuuri liiklusteenistuse vanem Sirle Pai paneb kõigile kaherattaliste omanikele südamele, et pärast talvevaheaega liiklusesse suundudes tuleks kõik vajalikud sõiduvõtted meelde tuletada ja end n-ö soojaks sõita, et tiheda liiklusega teelõikudel ohtlikke olukordi vältida.

«Kindlasti on autojuhtide ülesandeks mootorratastega arvestada ning neile enam tähelepanu pöörata. Ka mootorratturid peaksid ise tegema kõik selleks, et neid liikluses märgataks, sest nende tervis autoga kokkupõrkel on alati enam ohus,» rääkis Pai. «Elementaarne turvavarustus, alates kohustuslikust kiivrist kuni soovitusliku sõiduülikonna ja saabasteni välja, aitab kindlasti õnnetuse korral suurematest vigastusest pääseda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles