Lavrov: eksisteerib oht, et vägivald levib Süüriast Liibanoni

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov
Vene välisminister Sergei Lavrov Foto: SCANPIX

Venemaa kinnitusel eksisteerib tõsine oht, et vägivald levib Süüriast edasi Liibanoni, mistõttu tuleks vältida igasuguseid uusi rahutusi.

«Siin on reaalne oht, et konflikt levib Liibanoni, kus võttes arvesse ajalugu, elanikkonna etnilist ja religioosset koosseisu ja põhimõtteid, mille järgi on valitsus moodustatud, võib kõik lõppeda väga halvasti,» rääkis välisminister Sergei Lavrov AFP vahendusel.

Venemaa on keeldunud ÜRO Julgeolekunõukogus toetamast seisukohtade karmistamist Bashar al-Assadi režiimi vastu, tuues kaasa lääneriikide liidrite kriitika.

Lavrov tegi avalduse täna, kuna Süüria ja Liibanoni riiklik meedia süüdistasid opositsioonilist Vaba Süüria Armeed (FSA) Liibanoni šiiitidest palverändurite röövimises Süüria territooriumil.

FSA on igasugused süüdistused tagasi lükanud.

«Eriti tragiline on see, et šiiitide ja sunniitide vahelist konflikti hakatakse eksponeerima ja kunstlikult süvendama. See on kõige ohtlikum areng ja seda tuleb igal juhul vältida,» rääkis Lavrov. .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles