Narva kaotab ametnikust vabanemiseks ameti

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva linnavalitsuse hoone
Narva linnavalitsuse hoone Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Narva likvideerib kommunaalameti, mille ebasoosingusse sattunud juhti Tamara Luigast ei ole õnnestunud teisiti vallandada.

Narva linnavolikogu otsusega kaotatakse linnavara- ja majandusamet, mille asemel luuakse teises ametis linnakeskkonna osakond, kirjutab Põhjarannik.

«Minu arvates tehti seda vaid vastumeelsetest inimestest lahtisaamiseks ja selleks, et saaks elada vanaviisi – nii, et keegi ei segaks,» kommenteeris seda otsust Põhjarannikule Tamara Luigas, kes on likvideeritava asutuse direktori kohusetäitja aastast 2008.

Luigas sõnas, et ei kujuta ette, kuidas saaks tema ametiasutuse ülesandeid teisele üle anda. «Kommunaaltalitus on minu meelest linna kõige vastutusrikkam osa. Sellest sõltub süsteemide – teede, ehituse jms toimimine. Mulle on praegu palju etteheiteid, aga saage aru: minu vastu peetakse sõda, meie struktuuris on aga juhtkonnale väga ustavaid inimesi, kes pidurdavad tööd, nagu vähegi saavad,» rääkis ametnik, kinnitades, et igal juhul jätkab ta tööl käimist ja oma töö tegemist.

Tamara Luigas sattus ebasoosingusse pärast möödunudaastast avameelitsemist meedias, kui jutuks oli lepingute jagamine ning linna kinnisvara kallutatud juhtimine. Ametnik leiab, et tagakiusamise põhjuseks on ka tema ütlused Tarmo Tammiste kriminaalasjas.

Tammiste üritas Luigast vallandada, kuid Luigas saavutas kohtu kaudu ennistamise. Narva linnasekretär Ants Liimets tunnistas eile, et kuigi amet likvideeritakse, ei õnnestu Luigasest lahti saada veel niipea, sest seda takistab alles pooleli olev kohtuasi.

Luigas on viimasel ajal tööandja kolmel korral kohtusse kaevanud. Esiteks vaidlustas ta linnavalitsuse oktoobrikuise otsuse korraldada alalise direktori leidmiseks konkurss. Luigas viitas temaga sõlmitud lepingule ja linn pidi varsti konkursi tühistama. Seejärel kaebas Luigas kohtusse distsiplinaarkaristuse, mille kohta teeb kohus otsuse juunis. Ametist vabastamisega seoses ei ole kohus veel istungi aegagi määranud, kuid esialgse õigusabi tagamise korras jättis kohus Luigase kuni otsuse tegemiseni ametisse.

Muudatuste ja ümberkorralduste tõttu suureneb Narva avaliku teenistuse struktuuri koosseis 252,25 inimeselt 269,75-le (kasv peaaegu 7 protsenti). Muu hulgas lisandub kolm juhi- ja 13,5 vanemametniku kohta.
Ühel ajal ameti likvideerimise ja selle ülesannete üleandmisega tugevdatakse linnavalitsuse kantseleid uue õigusosakonnaga ning linna arengu- ja majandusosakonnas kujundatakse arenguosakonnast projektiosakond.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles