Kaitseväe juhataja kavandas sõjalist koostööd USA relvavendadega

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Terras
Riho Terras Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Eesti kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras kavandas eile Ameerika Ühendriikide Keskväejuhatuse (CENTCOM) peakorteris Tampas koostööd liitlastega.

Brigaadikindral Riho Terras kohtus Ameerika Ühendriikide Keskväejuhatuse peakorteris Ameerika Ühendriikide Erioperatsioonide väejuhatuse (USSOCOM) juhataja admiral William McRaveniga, Ameerika Ühendriikide Keskväejuhatuse asejuhataja viitseadmiral Robert S. Harwardi ja staabiülema kindralmajor Karl R. Horstiga.

Ameerika Ühendriikide relvavennad andsid brigaadikindral Riho Terrasele põhjaliku ülevaate julgeolekuolukorrast ja võimalikest sõjalistest arengutest Lähis-Idas ja Aasias. Kõne all oli Eesti ja Ameerika Ühendriikide sõjaline koostöö.

Ameerika Ühendriigid lõid Keskväejuhatuse 1. jaanuaril 1983. aastal. Keskväejuhatuse vastutusalas on kakskümmend riiki: Afganistan, Bahrein, Egiptus, Iraak, Iraan, Jordaania, Kasahstan, Kuveit, Kõrgõstan, Liibanon, Omaan, Pakistan, Katar, Saudi Araabia, Süüria, Tadžikistan, Turkmenistan, Araabia Ühendemiraadid, Usbekistan ja Jeemen. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles