Komisjon: erakondadel on rahastamisega seoses ühised huvid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Ojasalu
Ardo Ojasalu Foto: Egert Kamenik / Postimees

Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni esimehe Ardo Ojasalu sõnul ei vastanda erakonnad end seoses parteide rahastamise küsimusega teineteisele, vaid teevad pigem mugava äraolemise nimel koostööd.

Sotsiaaldemokraat Ardo Ojasalu rääkis ETV saates «Ringvaade», et erakondade rahastamise järelevalve komisjon on analüüsinud aruandeid, mis tulevad erakondade annetuste kohta ning nentis, et eks seal on ühtedel ja teistel erakondadel ka olnud natuke kahtlaseid numbreid, näiteks teatud perioodidel on erakonnaliikmete ja kontoritöötajate poolt tulnud järjest mingeid annetusi, aga pole olnud siiani kuskilt kinnihakkamise võimalust, vahendas ERR Uudised.

«Aga see ei ole nii massiline teema. Praegused konkreetsed juhtumid - Silver Meikari ja ühe tütarlapsega seotud teema - lähevad täiendava uurimise alla. Mis teistesse puutub, siis seal kus on suurem kahtlus, me kogume täiendavat infot,» rääkis Ojasalu ning lisas, et komisjonil ei ole õigust erakondade kontorites läbiotsimisi teha, vaid saab ainult andmed kokku koguda ja avaldada neid.

Tema sõnul on komisjon uurinud erakondade viimaste aastate andmeid, kuid eile avalikuks tulnud skeem on tema kinnitusel varem arutluse all olnud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles