Simson: ühe paragrahvi muutmisega erakondade rahastamist korda ei saa

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakondade varjatud rahastamine.
Erakondade varjatud rahastamine. Foto: Scanpix / kollaaž Katri Karing

Ideaalset erakondade rahastamise süsteemi pole kuskil maailmas suudetud välja mõelda ja nii ei ole ka Eestis lahenduseks ühe seaduseparagrahvi muutmine, ütles Keskerakonna fraktsiooni juht Kadri Simson.

«Olen nõus ekspertidega, et ideaalset erakondade rahastamise süsteemi pole kuskil maailmas välja mõeldud, ikka asutakse trikitama, et saada konkurentsieelist, nii pole ka Eestis väga lihtsat lahendust, et muudame ühes seaduses ühe paragrahvi ja probleem on lahendatud,» sõnas ta ETV saates «Foorum».

Sotsiaaldemokraat ja korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjoni esimees Andres Anvelt rääkis, et meie erakondade rahastamise järelevalve süstem on rohkem Potjomkini küla.

«Kõik on jäetud pro forma tasemele, et vaatame aruanded üle, kinnitame. /.../ Tahan öelda, et tõhus kontroll on kõige parem ennetav meede, et ei toimuks mingeid jamasid, kui kontroll on tõhus, on kindel, et paljud, kes kahtlevad, teha või mitte teha, sellisel juhul ei teeks,» nentis Anvelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles