Ivar Tallo: Michal peaks kaaluma tagasiastumist

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal ja Kalev Lillo jagavad ajakirjanikele selgituse erakonna ebaseadusliku rahastamise süüdistuste kohta.
mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
Kristen Michal ja Kalev Lillo jagavad ajakirjanikele selgituse erakonna ebaseadusliku rahastamise süüdistuste kohta. mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu

Politoloog Ivar Tallo leiab, et praeguse Reformierakonna rahastamise skandaali valguses peaks justiitsminister Kristen Michal kaaluma tagasiastumist, sest prokuratuuril on raske uurida oma ministri toiminguid.

«Praegu on justiitsminister pandud sellisesse olukorda, kus tegelikult kõige parem oleks, kui peaminister annaks talle hingetõmbeaega, küsimus ei ole selles, kas ta on süüdi või ei ole süüdi, vaid küsimus on selles, kuidas inimesed sellest aru saavad, tema vastutab prokuratuuri eest, kas peaprokuröril on praegu õige minna ja nõu pidada oma ministriga - ei ole, eks,» selgitas Tallo «Aktuaalsele kaamerale», vahendas ERR Uudised.

Endine parlamendi liige ja kunagine justiitsminister Jüri Adams arvab, et on asju, mida pole võimalik ära keelata. «Sisuliselt need annetused on kogu aeg olnud, aga nad on läinud põranda alla, see, et peaminister Ansip on nüüd ütelnud, et see jama tuleks lõpetada, on minu arvates päris õige järeldus,» rääkis Adams.

«Juriidiliste isikute annetuste küsimus - see on ainult koera saba viimane tutikene, ehk põhiline häda ehk see koer ise, on ikkagi see, et hüppeliselt suurendati riigi poolt erakondadele antava raha hulka, tookord esimesel hetkel umbes kolm korda oli see suurenemine,» lisas Jüri Adams.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles