Ergma: skeemitajad peaksid poliitikast lahkuma

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu esimees Ene Ergma kinnitas, et on annetanud erakonnale vaid oma raha.
Riigikogu esimees Ene Ergma kinnitas, et on annetanud erakonnale vaid oma raha. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Riigikogu esimehe Ene Ergma kinnitusel ei ole tema varjatud annetuste skeemis osalenud, küll aga peaksid võõrast raha erakonna arvele kandnud inimesed poliitikast lahkuma.

Riigikogu esimees, IRLi kuuluv Ene Ergma ütles Kuku raadiole antud intervjuus, et parlamendis tuleks arutada erakondade rahastamise ümber puhkenud skandaali ning selleks tuleks kutsuda vanemate nõukogu. Ergma kinnitusel on Reformierakonna enda asi see, kuidas nad edasi tegutsevad, kuid riigikogu esimehe hinnangul peaksid inimesed, kes on selliseid skeeme kasutanud, nagu praegu väidetakse, peaksid poliitikast lahkuma.

Ergma kinnitas, et talle ei ole kunagi tehtud ettepanekut sellises annetuste skeemis osaleda ja tema on annetanud erakonnale ainult oma raha.

Ta märkis, et teda teeb murelikuks ka see, et Silver Meikar ei läinud kohe prokuratuuri, kui talle väidetavalt tehti ettepanek musta raha annetusena Reformierakonda tuua, vaid tegi seda alles paar aastat hiljem.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles