Kivirähk: tülgastus poliitika vastu süveneb

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Kivirähk.
Juhan Kivirähk. Foto: Mihkel Maripuu

Sotsioloog Juhan Kivirähk arvab, et usalduskriis on käristanud ühiskonna kolmeks - lisaks koalitsiooni ja opositsiooni toetajatele kasvab inimeste hulk, kellele tundub kõik võimukoridorides toimuv tülgastav.



Kivirähk nentis Vikerraadio saates «Uudis+», et eile õhtul ei otsinud rahvaesindajad Tallinna linna kahes kõige olulisemas istungisaalis - Toompea lossis ja linnavolikogus - lahendusi Eesti väljaaitamiseks majanduskriisist ega teinud plaane parema tuleviku kujundamiseks. Toimus hoopis kõige lihtlabasem kahe poliitilise leeri vastastikune ärapanemine.

«Kui siiani on räägitud erakondade vastastikusest poriloopimisest, siis eile tundus, et nüüd on pori kõrval juba ka kaikad kasutusele võetud. Eesmärk pühitseb abinõu ning võimulepääsemiseks sügisel toimuvatel kohalikel valimistel on kõik vahendid head,» rääkis Kivirähk.

Sotsioloog meenutas, et esmaspäeval tõi Eesti Koostöö Kogu avalikkuse ette «Eesti ühishuvi ja koostöö deklaratsiooni», milles kutsutakse kogu ühiskonda üles koosmeelele ja üksteise toetamisele riigi jaoks raskel ajal.

«Paraku on Eestis poliitiline koostöökultuur veel üsna nõrguke,» rääkis sotsioloog. «Meie poliitikud mõistavad koosmeelt ja kompromissi väga ühekülgselt - nimelt selliselt, et kõik teised peaksid koostöö nimel just neile järeleandmisi tegema, nemad ise aga ei astu sammugi tagasi, sest nende käes on tõde ja õigus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles