Soomlaste edu julgustab meremessi korraldama

Küllike Rooväli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingi messikeskuses peetud tänavusel paadimessil polnud mullusega võrreldes mingit muutust näha.
Helsingi messikeskuses peetud tänavusel paadimessil polnud mullusega võrreldes mingit muutust näha. Foto: Küllike Rooväli

Tallinnas kümmekond aastat meremessi korraldanud Sulev Paakspuu mittetulundusühingust Eesti Paat ei karda, et juba ülejärgmisel nädalal Rocca al Mare suurhallis uksed avav meremess külastajateta jääb.


Põhjuseks on Soomes nädal tagasi edukalt lõppenud mess, millega oma kauba näitajad ja kauplejad igati rahule jäid.



Kui veel mõni kuu tagasi kõlas paljude messikorraldajate hääles kõhklusnoot ning mitmed üritused otsustati ära jätta, siis praegu ei näi majanduslangus messikülaliste arvu kärpivat. Seda näitas kas või hiljuti toimunud turismimess.



Võrreldes möödunud aastatega toimub mess aga hoopis uues kohas – Rocca al Mare suurhallis, kus on Paakspuu sõnul messi teha hulga mõnusam. «Suurhall on inimestele mugavamas kohas poe lähedal ja ka parkimisega pole sellist muret kui Pirita tee ääres,» märkis Paakspuu.



Ta ütles, et valvega messihalli õuel on võimalus ka õues paate müügiks välja panna, olgu siis kasutatuid või uusi. «Kes tahab paati müüa, toogu käruga kohale, messi kodulehel on platsi rendihinnad üleval,» märkis Paakspuu.



Soome messi «Vene 2009» peakorraldaja Finnboat juht Jouko Huju ütles Postimehele, et tänavune mess ei jäänud mullusele kuigi palju alla, aga eelmisel aastal oli ka soomlaste jaoks tegu kõigi aegade tipuga. «Osalevate firmade arv hoopis kasvas,» rääkis Huju. «Kui mullu oli 320 eksponenti, siis tänavu juba 331.»



Tõsi, ligi 2,5 hektari suurusest messihalli pinnast üüriti nüüd välja 505 ruutmeetrit vähem. Kui mullu oli paate 625, siis tänavu mõni üle 600.



Huju sõnul näitasid messi kokkuvõtted, et külastajate poolel oli ligi kümneprotsendiline langus. «Kauplemine ja tellimine käis aga täie hooga,» kinnitas Huju. «Väiksemate paatide klassis oli ostmine sama agar kui mullu, sest messil on ikka sooduspakkumised.»



Suurte kaatrite osas oli huvilisi sama palju kui mullu, lepingu sõlmijaid aga siiski tunduvalt vähem.



Paakspuu, kes ka ise Soome messi külastas, arvas, et võib 6. märtsil messihalli uksed rahuliku südamega lahti lükata, sest huvilisi peaks jaguma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles