Kaitsevägi saatis reservi üle 1000 ajateenistuse lõpetaja

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuperjanovi jalaväepataljonis 2011-2012 teeninud ajateenijate viimane pidulik rivistus.
Kuperjanovi jalaväepataljonis 2011-2012 teeninud ajateenijate viimane pidulik rivistus. Foto: www.mil.ee

Kaitsevägi saatis täna reservi üle tuhande ajateenistuse lõpetanud reservväelase lõuna ja kirde kaitseringkonnast.

Kuperjanovi jalaväepataljon saatis täna reservi luurekompanii kui kõige tublima allüksuse, ülejäänud lähevad reservi järgmisel nädalal.

Pataljoni ülem major Maidu Allikas tänas ajateenijaid viimasel pidulikul rivistusel kohusetundlikkuse ja initsiatiivi eest ning tuletas meelde, et ees ootab teenistus reservväelasena. «Kui olukord nõuab, tuleb teil uuesti teenistusse saabuda, kuid siis teate, et teie kõrval on relvavennad, kes on sama hästi välja õpetatud kui teie,» ütles Allikas.

Eelmise aasta juulis ja oktoobris alustas Kuperjanovi jalaväepataljonis teenistust üle 600 ajateenija, kellest umbes kümnendik soovib edasi teenida kaadrikaitseväelasena.

Täna reservi läinud Viru pataljoni aspirant Kristjan Jekimovi sõnul oli ajateenistus palju huvitavam kui ta eeldas. «Sain tohutus koguses juhtimiskogemust, füüsiline vorm on arenenud, distsipliin on paremaks läinud, puhtuse, hügieeni ning korra armastamine on juurde tulnud. Neile, kel ajateenistus veel ees, ma soovitaksin võtta ajateenistusest kõik, mis võtta annab,» rääkis Jekimov.

Kirde kaitseringkonna üksustest läks pioneeripataljonist reservi 263, suurtükiväepataljonist 123, õhutõrjepataljonist 233 ja Viru jalaväepataljonist 306 ajateenistuse lõpetanut.

Ülejäänud põhja-, lõuna- ja kirde kaitseringkondade ajateenijad lähevad reservi järgmisel ja ülejärgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles