TV3 peab maksma TV6 programmi tõttu 1300 eurot sunniraha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TV3 logo
TV3 logo Foto: TV3

Kultuuriministeerium tegi TV3-le sõsarkanali TV6 tõttu ettekirjutuse, lisaks tuleb TV3-l tasuda 1300 eurot sunniraha.

Ettekirjutuse põhjuseks oli telekanali TV6 liiga väike Euroopa päritoluga programmi osa, selgub kultuuriministeeriumi ettekirjutusest.

Meediateenuse seaduse järgi peab televisiooniteenuse osutaja edastama vähemalt 51 protsendi ulatuses Euroopa päritoluga audiovisuaalseid teoseid teleprogrammi aastamahust, millest on maha arvatud uudiste-, spordi- ja mänge sisaldavate saadete ning reklaami, otsepakkumise ja teleteksti maht.

Uuringufirma TNS Emor monitooringuandmetele tuginedes edastati kogu 2010. aasta jooksul telekanalis TV6 Euroopa päritoluga audiovisuaalseid teoseid 31,9 protsendi ulatuses ja antud õigusrikkumise kohta tehti ettekirjutus mullu 14. mail.

Monitooringuandmetele tuginedes edastati kogu möödunud aasta jooksul telekanalis TV6 Euroopa päritoluga audiovisuaalseid teoseid 37,8 protsendi ulatuses ja tegemist on taas õigusrikkumisega.

Kultuuriministeerium tegi TV3-le ettekirjutuse õigusrikkumine lõpetada ja edastada käesoleval aastal Euroopa päritolu audiovisuaalseid teoseid nõutud mahus. Samuti tuleb TV3-l tasuda mullu 14. aprillil tehtud ettekirjutuse täitmata jätmise eest 1300 eurot sunniraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles