Soomes sai tulistamises surma üks ja haavata kaheksa inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linaga kaetud 18-aastase naise surnukeha Hyvinkääl.
Linaga kaetud 18-aastase naise surnukeha Hyvinkääl. Foto: SCANPIX

Soomes Uusimaa maakonnas Hyvinkää kesklinnas leidis ööl vastu tänast kella kahe ajal aset tulistamine, surma sai üks naine ja haavata veel kaheksa inimest, teatas politsei.

Viimase informatsiooni kohaselt tulistas suurekaliibrilise vintpüssiga relvastatud mees ärihoone katuselt restoranide Amarillo ja Level 5 ning S-kaubanduskeskuse ees seisvaid inimesi.

Kõigi haavatute vigastused on tõsised, kahe seisund on raske.

Korrakaitsjate sõnul põgenes laigulises riietuses tulistaja sündmuskohalt joostes Jokelankatu suunas ja teda pole veel tabatud. Hyvinkää kesklinnas elavaid inimesi kutsuti üles ettevaatusele ja soovitati kodudes püsida.

Juhtunust kirjutas esimesena Iltalehti. Ajalehe ajakirjanikuga vestelnud pealtnägijad rääkisid, et tänaval vedeles surnukeha. Väljaande andmetel kiirustas sündmuskohale hulgaliselt politseipatrulle.

Soome rahvusringhäälingu YLE fotograafi kinnitusel sulgesid kuulivestide ja automaatrelvadega varustatud politseinikud ümbruskonna tänavad ning inimestele anti käsk püsida siseruumides.

Tunnistajate kirjelduse kohaselt peitsid mitmed lähiümbruse baarides istunud külastajad ennast laudade alla. Sündmuspaigast kaugemal asuvatest lõbustuskohtadest hakati kella nelja ajal öösel inimesi tasapisi kodudesse laskma.

YLE fotograafi sõnul oli varahommikul kesklinna tänavatel üldiselt vaikne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles