Politsei tabas Hyvinkää arvatava tulistaja

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabiauto Hyvinkää kesklinnas.
Kiirabiauto Hyvinkää kesklinnas. Foto: SCANPIX

Soomes Hyvinkääl aset leidnud tulistamist uuriv ülemkomissar Satu Koivu kinnitas ajalehele Helsingin Sanomat, et kinni on peetudi üks kahtlusalune.

Tulistamises kahtlustatav 18-aastane kohalik mees võeti kinni kell 7.45 ja seda umbes kahe kilomeetri kaugusel veriste sündmuste toimumiskohast, vahendas rahvusringhäälingu uudisteportaal yle.fi.

Arvatava tulistaja minevik on politsei teatel «peaaegu puhas».

Komissar Markku Tuomineni sõnul mehel endal relvaluba pole. Kuriteos kasutatud jahipüssi võttis ta oma lähedastelt.

Täna öösel kella 1.50 paiku tulistas kurjategija Uudenmaankatul raudteejaama lähistel inimesi. Surma sai 18-aastane naine, lisaks sai kaheksa inimest haavata ja nad toimetati kolme haiglasse.

Vigastatutest kaks on kriitilises seisundis. Neist üks on 23-aastane naispolitseinik, kes läks häire peale sündmuskohale.

Politsei piiras kesklinnas sisse terve kvartali ja soovitas kohalikel tänavatele mitte tulla. Kella 9 paiku liikumispiirang tühistati.

Ülemkomissari Koivu sõnul tulistas kurjategija suurekaliibrilisest vintpüssist restoranide Amarillo ja Level 5 ning kaupluse S-marketi juures seisnud inimesi samas lähistel asuva madala hoone katuselt.

Üks pealtnägija rääkis Helsingin Sanomatele, et kuulis ligikaudu 20 lasku. Esmalt pidas ta neid ilutulestikurakettide tekitatud paukudeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles