Ruhnu liinilaev Runö võib hakata Pärnu asemel sõitma Munalaiule

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Runö.
Runö. Foto: Reena Liigus

Pärnu sadama omanikfirma AS Transcom ei ole laeva operaatori Väinamere Liinidega siiani lepingut sõlminud, mis tähendab, et ligi kuu aega veninud Ruhnu uue laeva Runö liinilepääsemisel võib alus hakata järgmisel nädalal Pärnu asemel sõitma hoopis Munalaidu, kirjutab Meie Maa.

Siiani on veel lahtine, kas laev saab Pärnu sadama valdajalt ASilt Transcom loa silduda reisijatele kõige sobivamas sildumiskohas koos Kihnuga ühendust pidavate laevadega.

«Transcom ei ole kahjuks tänaseni saatnud meile sujuvaks koostööks vajalikku lepingut, kuigi palusime seda mõned nädalad tagasi,» ütles OÜ Väinamere Liinid juhataja Urmas Treiel. «Kokkulepete venimisel on võimalik, et laev hakkab esmalt Pärnu asemel sõitma hoopis Munalaiu sadamasse.»

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi lennundus- ja merendusosakonna juhataja Tarmo Otsa sõnul õnnestus tal eile saada ühendust AS Transcom juhatuse liikme Karl Liivapuuga, kes lubas puuduoleva lepingu esmaspäeval ära teha.

«Loodame, et järgmisel nädalal saab kõik asjad korda,» oli Ots optimistlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles