Kreeka arvamusküsitlusi juhivad kärpeid pooldavad konservatiivid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka lipp
Kreeka lipp Foto: SCANPIX

Rahvusvahelist päästepaketti toetav Kreeka konservatiivne erakond Uus Demokraatia edestab kärpemeetmeid vastustavat vasakpoolset Syrizat, ilmnes laupäeval avaldatud nelja arvamusuuringu tulemustest.

Uue Demokraatia edu Syriza ees oli 0,5 kuni 0,7 punkti, näitasid Eleftheros Typos/Pulse’i, Real News/MRB, To Vima/Kapa ja Ethnos/MARCi küsitlused, mille tulemused tehti teatavaks kolm nädalat enne valimisi.

Uus Demokraatia ja suuruselt teine abiprogrammi toetav partei, sotsialistlik PASOK, saaksid 300-liikmelises parlamendis 11- kuni 16-kohalise enamuse, kui nende toetus püsiks samal tasemel 17. juuni valimisteni, ilmnes Eleftheros Typos/Pulse’i Ethnos/MARCi uuringuist.

Kreeka kohustus 2010. aastal ELi ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) päästepaketi saamiseks ulatuslikud reformid läbi viima. Hetkel on reformiprotsess peatunud ja Kreekat ootavad 17. juunil uued üldvalimised, sest 6. mail peetud valimised tulemust ei andnud. Valimistulemused on paljude analüütikute hinnangul olulise tähtsusega Kreeka eurotsooni püsimajäämise suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles