Riigimeedia: Põhja-Koread kimbutab pikk ja ränk põud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea lipud.
Põhja-Korea lipud. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea kannatab pika ja ränga põua all, teatas riigimeedia laupäeval, viidates ohule, et niigi tõsine toidupuudus või süveneda.

Kui ebatavaliselt kuiv ilm kestab kuu lõpuni, on riigi läänerannikul tegemist viimase 50 aasta kõige kuivema maiga, ütles uudisteagentuur KCNA ja hoiatas, et prognoosid lubavad põua jätkumist.

Ajaleht Rodong Sinmun kutsub töölisi ja valitsusametnikke põllumeestele appi saaki päästma.

«Võitlus põuaga on võidujooks ajaga. Kõik veeallikad tuleb kasutusele võtta ja võimalikult efektiivselt,» õhutas ajaleht reedel võrguväljaandes.

Lehe teatel on eriti rängalt kannatada saanud riisi- ja maisisaak, kuid põud teeb kurja ka nisule, odrale ja kartulile.

End muule maailmale sulgenud stalinistlik Põhja-Korea kannatab niigi toidupuuduse käes, kuid aeg-ajalt annavad põllumajandusele täiendava hoobi põuad ja üleujutused.

Rahvusvaheline toiduabi on viimastel aastatel Põhja-Korea tuuma- ja raketiprogrammi jätkamise tõttu kasin. Nii külmutas USA pärast korealaste viimast raketikatsetust 13. aprillil plaani saata riiki 240 000 tonni toiduaineid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles